Ons Verhaal

Beeld ons verhaal mayana

Welcome To The World Of Mayana 

Hoera! Onze webshop is eindelijk hier! Jullie kunnen nu online bestellen via onze gloednieuwe webshop die al onze favoriete chocolade gebakjes en zoveel meer bevat. Uiteraard kunnen jullie ook nog gezellig komen smullen in onze chocoladebar te Gent.

Maar wat maakt onze koekjes, brownies en taarten nu zo speciaal?

The Most Amazing Mayana Team

CEO (Chocolate Executive Officer)

Sinds 2018 waait er een nieuwe en frisse wind door chocoladebar Mayana. En dat ben ik. Ik ben Lana en ik heb iets met chocolade.

Al van kinds af aan vind je mij terug in de keuken om lekkere desserts en zoetigheden tevoorschijn te toveren. Uiteraard maakte ik al deze desserts mét chocolade.

Het was altijd een droom om een eigen chocoladezaak te hebben waar ik naar hartenlust kan bakken, eigen creaties kan ontwikkelen en heel belangrijk kan proeven. Het was dus ook niet verwonderlijk dat ik als studente psychologie, bijwerkte in dé chocoladebar van Gent, waar mijn passie voor chocolade nog meer aanwakkerde.

Mayana 031020 0113
Mayana 100920 00007

Na mijn studies klinische psychologie, besloot ik om een rondreis te maken door Zuid-Afrika met mijn vriend Maxim. Uit deze reis heb ik enorm veel geleerd en dit heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Daar voelde ik een sterke drive om zelfstandig een zaak te beginnen. Nadat we weer in België waren, heb ik enkele jaren gewerkt in zowel de horeca als in de psychologie. Uiteindelijk moest ik een keuze maken en koos ik voor mijn kinderdroom: mijn eigen chocoladebar. Hier zal ik me volledig verdiepen in de psyché van de Maya’s, waar de eerste chocoladedrank is ontstaan. Mijn ambitie is om iedereen te voorzien van de lekkerste chocoladebereidingen en ervoor te zorgen dat al onze producten (h)eerlijk, duurzaam en lokaal zijn.

Er is zoveel keuze in Mayana en zoveel dingen die je moet uitproberen en proeven! Ik 'judge' dus zeker niet wanneer je met verschillende gebakjes naar buiten wandelt voor je ‘ganse familie’.

Mayana People

Ondertussen is ons mayana team al wat uitgebreid. We hebben hard gewerkt om een groep van chocolade-geobsedeerde vrienden te creëren die gepassioneerd zijn door wat ze doen. Onze chocolate-dessert-makers behoren tot de beste in de branche. Ze worden ondersteund door onze chocolista’s in onze chocoladebar te Gent.

The Finest Ingredients

We gebruiken nooit kunstmatige smaakstoffen of additieven in onze chocolade desserten en we bakken uitsluitend met fairtrade chocolade en de lekkerste natuurlijke ingrediënten die er zijn.

And what about our Chocolate? 

Chocolade is meer dan gewoon een product voor ons, het is onze passie. We zijn op zoek gegaan naar de beste chocolade. Maar wat wil dit nu juist zeggen? Wij geloven dat er enorm veel factoren bijdragen tot de kwaliteit van onze chocolade. Factoren zoals een eerlijk loon voor de cacaoboeren die dit hemels en wonderbaarlijk product kweken. Een correct transport van de cacao met een minimale belasting voor Moeder Natuur. Hierdoor wordt onze chocolade grotendeels met het zeilschip afgeleverd in Amsterdam, wat dus een CO2 neutrale vorm van transport is. Bewust handelen met dit mooie product draagt ook bij tot de kwaliteit van Mayana.

Bij Mayana werken we met vier verschillende soorten chocolade: Wit, melk, bruin en zwarte chocolade.

white
33%

Vanille & zoet

brown
55%

Fruitig & evenwichtig

milk
35%

Romig & zacht

black
80%

Puur & krachtig

The Most Delicious Recipes

Mayana 100920 16257

We houden ervan nieuwe recepten en technieken uit te proberen en er is weinig dat we niet zullen doen om onze brownies of cookies smeuïg en goeey te maken. Elk Mayana recept is uniek, doordacht en amazing. Elk Mayana gebak wordt vers gebakken en gedecoreerd op de dag van bestelling.

Naast kwaliteit is respect ook heel belangrijk bij Mayana. Respect naar onze ingrediënten en chocolade producten, maar ook naar onze klanten toe. Niets geeft ons meer voldoening dan onze chocolade creaties aan te bieden en leuke feedback te krijgen van tevreden klanten. Dit drijft onze passie nog meer om verder te creëeren en te ontdekken met chocolade.

Sooooo what are you waiting for? 

Probeer, bestel, proef of kom ons een bezoekje brengen in Gent. We kunnen niet wachten om jullie te verwelkomen en onder te dompelen in onze chocoladewereld Mayana.